Peste 80 de societăţi comerciale, pieţe, târguri, terase, centre comerciale, dar şi mijloace de transport în comun din Bihor au fost "periate", duminică, pentru a vedea dacă se respectă regulile menite să prevină răspândirea Covid-19.

Singurele sancţiuni s-au aplicat în mijloacele de transport în comun, unor călători fără măşti de protecţie. Dintre cele 14 sancţiuni, 2 au fost sub formă de amenzi în valoare de 750 de lei, iar 12 cu avertisment. 

Alte 23 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 6.525 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Codului rutier, 12 amenzi s-au dat unor firme care nu respectau prevederile din domeniul protecţiei consumatorilor şi 4 sancţiuni în valoare de 1.100 lei pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În acţiune au fost angrenaţi 137 de poliţişti, jandarmi, inspectori pentru Protecţia Consumatorilor, inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Controalele s-au realizat în cadrul unei operaţiuni dispuse la nivel naţional şi se desfăşoară la fiecare sfârşit de săptămână.