Poliţia Bihor a anunțat că a deschis două dosare penale, pentru violarea secretului votului, în comuna Lugaşu de Jos.

"Au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de violarea secretului votului, după ce, la o secţie de votare din localitatea Lugaşu de Jos, judeţul Bihor, a fost permis accesul în cabina de vot, cu însoţitor, fără motiv", a anunţat duminică seară, Centrul de Comunicare Judeţean Bihor, instituit cu ocazia alegerilor.

Informaţia vine la capătul unei zile tensionate, în care în comuna condusă de primarul UDMR Sorban Levente au fost semnalate presei mai multe nereguli, inclusiv aceea - neconfirmată de autorităţi - că unii alegători din colonia de romi au fost transportaţi la vot cu maşinile unor angajaţi din Primărie.

Alţi doi bihoreni, din alte comune, au fost amendaţi cu câte 600 de lei pentru că şi-au filmat sau pozat buletinele de vot în timp ce se aflau în cabina de vot: o persoană din Ciumeghiu a filmat documentul, iar o alta din Lăzăreni şi l-a fotografiat.

Comunicatul mai menţionează că, până la ora 21, au fost semnalate 22 de incidente în legătură cu procesul electoral. "Dintre acestea, 8 nu s-au confirmat şi 14 s-au confirmat", arată informarea.

De asemenea, în ziua votului, până la aceeaşi oră, au fost întocmite 6 dosare penale ce vizau infracţiuni electorale.

UPDATE: Bilanțul zilei de duminică

Conform unui comunicat transmis luni, de același Centrul de Comunicare Judeţean Bihor, în ziua alegerilor în județ au fost sesizate 30 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 10 nu s-au confirmat.

„La nivelul județului Bihor au fost întocmite dosare penale pentru cercetarea a 6 posibile infracțiuni. Pentru aceste cauze cercetările se efectuează în continuare sub coordonarea parchetelor competente, în vederea lămuririi aspectelor semnalate. În 11 cazuri au fost conturate aspecte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni, în valoare totală de 6.000 lei”, arată comunicatul de luni.

În ce privește acțiunile desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 625 de persoane, fiind aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 76.630 de lei și constatate 9 infracțiuni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!