Şi sportivii clubului Basti Box Salonta s-au întors cu două medalii de la întrecerile Campionatului Naţional de box pentru cadeţi, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Craiova. Elevii antrenorilor Sebastian Silaghi şi Ioan Florian au cucerit însă o medalie de argint şi una de bronz, prin Darius Stegari şi Cătălin Bordaş.

La categoria 52 kg, unde a concurat Darius Stegari, au fost înscrişi 14 competitori. Darius a susţinut patru meciuri, ajungând până în finală. Dintre acestea, pe două le-a câştigat înainte de limită, însă în finală a pierdut foarte strâns, scor 2-3, în faţa unui sportiv de la Dinamo.

Cătălin Iosif Bordaş a concurat la categoria 57 kg, unde au fost înscrişi 20 de sportivi. Şi Cătălin a câştigat două meciuri înainte de limită, dar semifinala a pierdut-o în faţa brăileanului Sorin Rusinoiu, campionul categoriei.

CS Basti Box a mai avut încă doi pugilişti la aceste întreceri, pe Ciprian Gogan, care a concurat la categoria 42 kg, categorie la care au fost înscrişi 19 sportivi, şi pe Csaba Kertmeg, cel care a concurat la categoria 75 kg, unde au fost înscrişi 15 sportivi.

Ciprian Gogan a boxat în primul tur cu ploieşteanul Ioan Banică, cel care avea să se impună la limită, cu o decizie de 3-2.

La rândul său, Csaba Kertmeg a pierdut la puncte meciul din primul tur, cu David Brâncoveanu de la Olimpia Bucureşti.

Sportivii clubului salontan au fost conduşi de către antrenorii voluntari Ioan Forian şi Sebastian Silaghi.

„Suntem foarte multumiţi de prestaţia pugiliştilor noştri, au arătat un box calitativ, atât Darius Stegari, la categoria 52 kg, unde a devenit vicecampion naţional, după o decizie de 3:2 în favoarea sportivului de la Dinamo Bucureşti, cât şi Bordaş Joşka, la 57 kg, medaliat cu bronz, după ce a pierdut semifinala, de asemenea, cu campionul categoriei. Gogan a avut un meci bun, deşi a pierdut cu 2:3 în faţa campionului categoriei 42 kg şi, desigur, Kertmegi Csaba, care a făcut un meci electrizant la categoria 75 kg. Mulţumim frumos sponsorilor care ne susţin necondiţionat şi partenerilor din presă pentru promovarea sportului box”, a transmis, printr-un comunicat, antrenorul şi managerul clubului Basti Box Salonta, Sebastian Silaghi.

Pentru pugiliştii de la Basti Box vor urma acum întrecerile Campionatului Naţional de juniori, care se va desfăşura la Brăila, în perioada 7-13 noiembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!