După ce s-a despărţit de Erick Neal, conducerea echipei CSM CSU Oradea a anunţat deja o nouă achiziţie. Astfel, vicecampioana României l-a transferat pe americanul Abdul Gaddy, un jucător în vârstă de 32 ani care vine de la Oklahoma City Blue, din G-League. Înalt de 1.91 metri, Abdul evoluează pe poziția 1.

Conform informării clubului orădean, părţile au parafat un angajament cu valabilitate până la încheierea sezonului 2023-2024. 

Aflat la al 11-lea sezon la nivel profesionist, Gaddy este însă la prima experienţă în România. După cum mai informează conducerea clubului orădean, el a câştigat FIBA Americas Championship la categoria U18, alături de echipa SUA, în 2010. În anul 2009 a fost nominalizat ca McDonald’s All American, adică a fost considerat unul dintre cei mai redutabili jucători de liceu ai generaţiei sale în America.

"Prima experienţă ca jucător profesionist a lui Gaddy s-a consemnat în G-League, alături de Maine Red Claws. În vara anului 2014 a semnat primul contract în Europa, optând să evolueze pentru două sezoane alături de Virtus Bologna. Ulterior a jucat pentru VEF Riga (Letonia), s.Oliver Wurzburg (Germania), OKC Blue (G-League), Peristeri (Grecia), Bnei Hertzliya (Israel) şi Promitheas Patras (Grecia). La nivel profesionist are în palmares un titlu de campion al Letoniei. El a obţinut această performanţă în 2017, alături de VEF Riga", se arată pe site-ul oficial al clubului CSM.

În vara anului 2021 Abdul Gaddy a semnat cu Promitheas Patras, în Grecia, şi a înregistrat 12 apariţii şi în EuroCup, unde a contribuit cu 3.5 puncte, 3.0 pase decisive, 2.1 recuperări în aproape 22 minute pe partidă, având 43% la aruncările din acţiune.

Din 2022, însă, Abdul Gaddy JR evoluează pentru OKC Blue în G-League, iar în acest sezon a bifat 15 apariţii şi a avut medii statistice de 2.8 puncte, 4.6 pase decisive, 2.2 recuperări, 0.7 intercepţii în 16.4 minute pe apariţie cu procentaj de 46% la aruncările din acţiune şi 80% la linia de pedeapsă.

Conducerea echipei bihorene mai precizează că "Gaddy este un baschetbalist pe care CSM CSU Oradea va conta în ambele faze. El are capacitatea de a crea faze pentru colegi, dar şi posibilitatea de a finaliza cu mai multe procedee". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!