Un anunţ şocant pentru fanii echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea a fost făcut miercuri pe site-ul oficial al clubului orădean: CSM a încheiat raporturile contractuale cu jucătorul Erick Neal. „Părțile au convenit asupra unei soluții amiabile privind rezilierea angajamentului”, se precizează în informare.

Anunţul este surprinzător prin faptul că Erick Neal era unul dintre cei mai îndrăgiţi jucători ai echipei. El a jucat pentru CSM CSU Oradea 54 meciuri în Liga Națională, 9 în Cupa României, 23 în FIBA Europe Cup și 1 în Basketball Champions League. „Așadar, a totalizat 87 prezențe în uniforma roș-albastră în perioada 2022/24. Originar din Texas, în vârstă de 29 ani, Erick este jucător de poziția 1”, au mai precizat reprezentanții clubul orădean.

Contactaţi de BIHOREANUL, atât purtărorul de cuvânt al clubului CSM, Adrian Micinic, cât şi antrenorul principal, Cristian Achim, au spus că nu pot intra în alte detalii legate de despărţirea de acest jucător, subliniind doar că aceasta s-a făcut pe cale amiabilă.

„Pe această cale, conducerea CSM Oradea și mulțumește lui Neal pentru contribuția avută în perioada petrecută la club și îi urează mult succes în continuarea activității profesionale, cât și în plan personal”, mai precizează site-ul clubului bihorean.

Antrenorul Cristian Achim a recunoscut însă că pentru echipa sa despărţirea de Erick Neal este o mare pierdere în această perioadă a anului. „În primul rând, regretăm despărţirea, pentru mine era un jucător foarte bun şi evident că va fi foarte greu de înlocuit, dar aceasta este viaţa şi trebuie să mergem mai departe. Căutăm un înlocuitor pentru el, doar că perioada în care ne aflăm nu ne avantajează foarte tare”, a precizat Cristian Achim.

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor susţine următorul joc luni, 4 martie, de la ora 19, în deplasare, în compania celor de la Dinamo București.

Echipa orădeană nu a obținut rezultatele dorite în ultima perioadă, fiind eliminată din FIBA Europe Cup în faza optimilor și din Cupa României în semifinale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!