Parcările de pe marginile șoselelor naționale ce străbat județul Bihor vor fi supravegheate video pentru ca persoanele care aruncă mizeria necontrolat să poată fi identificate și sancționate, așa cum deja se întâmplă cu cele de pe drumurile județene.

Amplasarea camerelor de supraveghere va avea loc în baza unui protocol aprobat de aleșii bihorenilor în ultima reuniune, din 31 martie, între Consiliul Județean, Poliția Bihor și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, precum și firmele RCS&RCS și Bitroot Solution SRL.

„Pe baza unui proiect-pilot care este finanțat de cele două companii private, sunt montate camere de luat vederi care au un soft special. Acestea identifică imediat și semnalizează în dispeceratul Poliției momentul în care cineva aruncă gunoaie. În condițiile în care acest proiect pilot va funcționa și vom vedea că sunt rezultate, am intenționa să depunem un proiect cu finanțare europeană în perioada următoare, pentru că există o axă pe Programul Operațional Regional pentru siguranță”, a spus președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, la aprobarea protocolului de colaborare.

Conform acestuia, firma Bitroot Solution pune la dispoziție gratuit 9 camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din Bihor, în timp ce compania RCS&RDS va asigura conexiunea la internet.

DRDP Cluj va identifica parcările unde se depozitează frecvent deșeuri, Poliția Bihor va prelua în comodat camerele de supraveghere video, le va monitoriza permanent și va organiza echipe mixte cu reprezentanți ai Comisariatului Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu pentru aplicarea măsurilor de sancționare a persoanelor prinse că aruncă deșeuri.

La finalul anului 2020 Consiliul Județean Bihor a încheiat cu mai multe instituții un protocol pentru supravegherea drumurilor județene și, tot pentru a transforma județul într-unul curat, realizează platforme pentru colectarea gratuită a deșeurilor în 16 localități din Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!