Primăria nu mai dă nici un leu la FC Bihor! Consiliul Local a hotărât luni, la propunerea municipalităţii, renunţarea de către Primărie la calitatea de membru asociat al FC Bihor. Clubul sportiv va fi susţinut financiar exclusiv de către Consiliul Judeţean Bihor.

"Ţinând cont de poziţia fermă a CJ Bihor de a susţine financiar clubul, de faptul că activitatea fotbalistică orădeană va avea continuitate prin grija CJ Bihor şi nu în ultimul rând luând în considerare lipsa de resurse a Municipiului Oradea, se consideră oportună renunţarea la calitatea de membru asociat în Clubul Sportiv Fotbal Club Bihor Oradea", se menţionează în raportul anexat proiectului de hotărâre.

Consilierii locali au aprobat ieşirea Primăriei din FC Bihor cu 16 voturi "pentru", din partea grupurilor PNL şi PSD, în condiţiile în care reprezentanţii UDMR s-au abţinut de la vot. Având în vedere că municipalitatea nu va mai finanţa clubul, consilierii au cerut ca fondurile alocate acestuia şi necheltuite să fie alocate altor destinaţii.

"În 2014 am alocat 1,2 milioane lei pentru FC Bihor. Dacă Consiliul Local decide ieşirea din club, parte din acest buget ar putea fi economisit şi reorientat", a spus consilierul local Ritli Ladislau.

Punctul de vedere al UDMR-istului a fost împărtăşit şi de PSD-istul Aurel Mohan. "Aş vrea să ştiu dacă există vreo modalitate prin care suma bugetată pentru FC Bihor şi necheltuită să treacă la Clubul Sportiv Municipal pentru secţiile de baschet sau polo", a cerul alesul.

Având în vedere că din bugetul de 1,2 milioane lei alocat FC Bihor municipalitatea a plătit până acum doar 900.000 lei, consilierii locali se aşteaptă ca diferenţa să nu mai fie trimisă clubului. Lucru de altfel acceptat şi de reprezentanţii municipalităţii.

"Banii rămaşi cu siguranţă vor fi reorientaţi printr-o rectificare de buget", a declarat secretarul Consiliului Local, Ionel Vila.

Deşi Consiliul Local a renunţat la calitatea de asociat în FC Bihor, sportivii clubului se vor antrena în continuare pe stadionul din strada Olimpiadei aflat în administraţia Administraţiei Imobiliare Oradea. Conducerea municipalităţii a invitat în mod repetat reprezentanţii CJ Bihor la discuţii în vederea preluării stadionului odată cu echipa dar, potrivit primarului Ilie Bolojan, până acum oamenii preşedintelui Cornel Popa nu au dat curs invitaţiei.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "FC Bihor, fluier final: Bolojan renunţă să finanţeze clubul fanion al judeţului, condamnându-l la faliment"