S-a răzgândit megaevazionistul Dorinel Edu, cel pe care procurorii DIICOT l-au iertat de închisoare printr-un acord de recunoaştere a vinovăţiei în care i-au stabilit doar o pedeapsă cu suspendare pentru 160 de infracţiuni şi un „tun” de peste 53 milioane lei dat bugetului public.

Respins întâi de Tribunalul Bihor, din pricina pedepsei prea blânde, acordul a fost avizat definitiv la sfârşitul anului trecut de Curtea de Apel Oradea, însă Edu nu mai vrea să fie iertat.

A şi pornit o acţiune de contestaţie la executare, încercând practic să obţină anularea înțelegerii şi restituirea cazului la procuror. Motivul? Simplu: răspunderea pentru isprăvile penale din dosarul cu pricina se prescriu în iulie şi, ca atare, nu ar mai fi condamnat defel. Pe când aşa, chiar şi cu suspendare, pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare încasată i-ar rămâne „în coastă”.

Or, el mai are procese pe rolul instanţelor şi, ca atare, riscă să fie trimis după gratii, urmând să execute pe lângă eventuala pedeapsă nou-căpătată şi pe cea de care a fost iertat.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!