Zilele trecute, Tribunalul Bihor a respins acordul de recunoaştere prin care procurorul DIICOT Radu Morar Herlea l-a scăpat de închisoare pe un celebru evazionist din construcţii, Dorinel Edu, stabilindu-i o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru 160 de infracţiuni de evaziune fiscală şi o pagubă de peste 28 milioane lei în dauna bugetului de stat.

Motivul principal a fost că evazionistul a primit o pedeapsă mult prea mică pentru faptele sale, însă, după cum a constatat Bihorel citind hotărârea, judecătorul a găsit şi alte probleme în pactul încheiat de anchetatori, la fel de revoltătoare.

Procurorul a greşit încadrarea juridică, dar şi paguba, care în realitate ar fi de aproape 36 milioane lei, nu 28 milioane lei, cea din urmă sumă fiind luată dintr-un dubios supliment la raport de expertiză despre care Fiscul nici măcar nu a fost înştiinţat, pentru a-l putea analiza.

Până la urmă, nici nu mai contează, căci, după cum a aflat Bihorel, nici evazionistul n-a mai vrut acordul.

Nu de alta, dar faptele sunt atât de vechi, încât răspunderea e prescrisă şi, deci, poate scăpa cu totul fără „pată” în cazier...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!