La inițiativa Casei Corpului Didactic Bihor, peste 120 de cadre didactice care predau în grădinițe și la clasele primare au participat la un curs comun, menit să ajute educatoarele și învățătorii să-i pregătească mai bine pe copii.

Workshopul intitulat „Continuum educațional sau succesul integrării școlare a copiilor ca rezultat al muncii în echipa educatoare - învățători” a avut loc miercuri, în campusul dual din Oradea. „Scopul activității a fost acela de a crea premisele realizării unui continuum în ceea ce privește parcursul educațional al copiilor de la grădiniță la ciclul primar”, a transmis CCD Bihor, joi, printr-un comunicat de presă.

Cursul a fost ținut de două cadre didactice universitare, Elena Bonchiș și Daniela Roman, invitate de inspectoarele școlare Georgeta Bara și Felicia Ianța.

Dascălii prezenți la lecție au dezbătut metode de asigurare a tranziției copiilor de la grădiniță la școală, ținând cont de particularitățile de dezvoltare și de competențele cognitive ale acestora la fiecare nivel.

În plus, au abordat și problema portofoliului educațional al preșcolarului și al elevului, pe care cadrele didactice vor trebui să-l facă începând din acest an școlar. Acest portofoliu va consta într-o evaluare descriptivă a dezvoltării fizice și cognitive a copilului și va conține și recomandări de recuperare a pierderilor de învățare.

Pentru copiii care acum sunt în grupa mare la grădiniță, portofoliul va fi obligatoriu la înscrierea în clasa pregătitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!