Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la câteva ore după ce a fost dată în urmărire de Poliţia Română.

Informaţia a fost publicată de G4media.ro, care arată şi o fotografie cu aceasta în timp ce pare că aşteaptă pe o bancă, dar și o altă imagine cu mașina acesteia (foto jos).

"Elena Udrea se afla cu un bărbat în maşină în momentul reţinerii sale în Bulgaria", arată sursa citată.

Fosta ministră a Dezvoltării ar fi fost prinsă la Kulata, în apropiere de granița cu Grecia.

Informația a fost confirmată și de Poliția Română.

"În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei", a anunțat Poliția Română.

Deocamdată nu se cunosc alte informații despre prinderea fostului ministru.

Autoritățile au început procedurile pentru a o aduce în țară pe Elena Udrea.

Elena Udrea fusese dată în urmărire de Poliţie pentru că nu a fost găsită acasă de poliţiştii care urmau să o preia pentru ispăşirea pedepsei de 6 ani de închisoare la care a fost condamnată în dosarul "Gala Bute".

Potrivit Poliţiei de Frontieră, Udrea a ieşit din ţară joi dimineaţă, 7 aprilie, prin vama Giurgiu, înainte ca judecătorii să pronunţe condamnarea la închisoare.

La ora în care a părăsit ţara, fostul ministru nu avea restricţionat dreptul la libera circulaţie.

"Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente", arată Poliţia de frontieră.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!