Adolescenta de 16 ani judecată pentru tentativă la omor calificat pentru că a înjunghiat un pedagog de la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” din Oradea a fost eliberată din arest preventiv.

Decizia a fost luată joi de Curtea de Apel, care a dispus ca Bianca B. să fie plasată în arest domiciliar, instituindu-i interdicţia de a contacta în vreun fel victima şi pe martorii audiaţi în caz. 

"Instanţa atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei", se precizează în soluţia pronunţată de Curtea de Apel Oradea, care este defintivă. 

Bianca B, elevă în clasa a X-a la Colegiul "Traian Vuia", se afla în arest preventiv din 28 noiembrie, după ce, cu o zi înainte, a înjunghiat un pedagog chiar în biroul uneia dintre directoarele adjuncte ale școlii, de față cu aceasta, cu directoarea colegiului, cu diriginta și cu mama adolescentei.

Întâlnirea, după cum a relatat şi BIHOREANUL, fusese programată din cauza unui incident petrecut cu o săptămână mai devreme, când eleva de clasa a X-a a fost prinsă în camera ei din internat, alături de iubit, elev în același colegiu, în clasa a IX-a. Descoperirea a fost făcută de pedagogul de 41 de ani, care a anunţat direcţiunea. 

După câteva zeci de minute de discuții în biroul directoarei despre această situație, fata l-a acuzat pe pedagog că i-ar fi făcut avansuri sexuale, dar fără ca înainte de acea întâlnire să fi reclamat vreodată un gest nepotrivit din partea bărbatului. 

Cert e că în timpul întâlnirii din biroul directoarei, imediat după ce a lansat aceste acuzații, adolescenta ar fi cerut permisiunea să meargă la baie, iar când s-a întors, fără alte avertismente, a scos din mâneca hainei un cuţit cu care l-a atacat şi  înjunghiat pe pedagog în spate, afectându-i pleura şi traheea. Imediat după incident, fata a ieşit şi a sunat la 112, aşteptându-i, apoi, pe poliţişti. 

Bianca B. a fost reţinută în aceeaşi zi, iar pe 28 noiembrie a fost arestată preventiv, măsură care a fost menţinută şi după ce a fost trimisă în judecată, pe 19 decembrie, sub acuzația de tentativă la omor calificat. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!