Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului amenajează o cantină socială în Oradea.

Reprezentanţii eparhiei au obţinut în cea mai recentă ședință a Comisiei Municipale pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului avizul arhitectului-şef pentru reabilitarea învelitoarei şi faţadei imobilului din strada Mihai Viteazul 5, lângă fostul club Lounge, în interiorul căruia va funcţiona cantina cu 56 de locuri.

Aceasta va fi deservită de o zonă de preparare a hranei şi grupuri sanitare.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, parcela luată în discuţie, cu o suprafaţă de 1.410 metri pătraţi, este ocupată de clădirea principală dispusă pe un singur nivel cu funcţiune actuală de alimentaţie publică şi două corpuri anexe care vor şi fi demolate în baza unei documentaţii care va fi depusă separat.

„Imobilul care face obiectul documentaţiei nu figurează pe lista monumentelor şi nici nu este o clădire cu valoare arhitecturală sau ambientală", a transmis Primăria Oradea.

Clădirea aflată în proprietatea Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului a fost construită în anul 1889 de comunitatea evreilor cu destinaţia de baie ritualică.

La sfârșitul anilor 2000, imobilul a fost înstrăinat unor oameni de afaceri, care ulterior l-au vândut Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, actualul proprietar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!