Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns în judeţul Bihor la 659, după ce testele efectuate în cursul zilei de sâmbătă în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea au dus la diagnosticarea a încă cinci persoane Covid pozitive, mai mult decât dublu faţă de ultimele trei zile, când numărul cazurilor noi a fost de câte două pe zi.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, dintre cele cinci persoane diagnosticate în ultimele 24 de ore, două ar fi angajaţi ai companiei Plexus, unde la începutul lunii mai fuseseră diagnosticaţi Covid pozitivi alţi 21 angajaţi.

Pe de altă parte, în acest interval de timp nu a mai fost declarat vindecat niciun pacient, astfel că bilanţul la acest capitol a rămas la 528 cazuri rezolvate, rata vindecării în judeţ fiind în prezent de 80,86% din totalul persoanelor care s-au îmbolnăvit. Din fericire, şi mortalitatea a rămas neschimbată, numărul deceselor rămânând în mod oficial de 22 (din care unul a fost eronat raportat la Oradea), acelaşi din data de 30 mai.

Duminică dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 136 pacienţi, din care 109 reprezintă cazuri active. De asemenea, în singurul centru de carantină rămas operaţional în apropierea oraşului sunt alte 25 persoane, cu una mai puţin decât în ziua precedentă.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii duminică de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, în cursul zilei precedente agenţii Poliţiei Bihor şi ai Poliţiei Locale au verificat 1.309 persoane aflate în izolare la domiciliu, faţă de cinci bihoreni care au încălcat această obligaţie aplicând amenzi în valoare totală de 4.000 lei.