Expoziția ce cuprinde 60 de tablouri realizate din mărgele minuscule de sticlă de doctorița Mariana Casian va mai putea fi vizitată în Cetatea Oradea până la finalul anului, conform conducerii muzeului.

Mariana Casian împreună cu soțul ei, Victorin Casian, îi îndrumă personal, în fiecare weekend, de vineri până duminică, pe cei care vizitează expoziția aflată în Secţia din Cetate a Muzeului Ţării Crişurilor.

Vernisată în 10 august 2022, expoziția ar fi trebuit să rămână deschisă până la finalul anului trecut, însă interesul publicului pentru aceasta a determinat conducerea muzeului să prelungească șederea ei în Cetate în mai multe rânduri. 

Astfel, expoziția "Povestea de dincolo de mărgele" poate fi încă admirată până la finalul acestui an, pe 31 decembrie, după cum a confirmat vineri BIHOREANULUI şeful secţiei Muzeului Oraşului Oradea, Ionuț Ciorba.

Întrebat dacă au luat în considerare ca expoziția soților Casian să devină una permanentă, având în vedere repetatele prelungiri ale acesteia, Ionuț Ciorba a răspuns că nu exclude această variantă. 

"Din păcate nu putem să o transformăm într-o expoziție permanentă pentru că direcția muzeului este îndretată spre istoria orașului, iar expozițiile vor fi organizate cronologic. Poate în viitor e posibil să mai expunem o parte din lucrări, daca dânșii (n.r. soții Casian) vor mai dori. Din partea noastră există deschidere", a declarat muzeograful.

Expoziţia personală a doctoriţei stomatoloage pensionare din Oradea cuprinde mai multe tablouri realizate, în timpul liber, din mărgele minuscule din sticlă sau lucrări realizată într-o tehnică specială: pictură în vârf de ac.

"Am venit să expunem în Cetatea din Oradea din vară, fără să fim remuneraţi, fără să vând, pentru că vreau să împărtăşesc bucuria. Aşa mă bucur şi eu. Nu vând, pentru că fiecare tablou e ceva din sufletul meu. Dacă aş vinde, cred că ştacheta ar coborî mult, din punct de vedere artistic. A face în serie ceva ar fi o stereotipie, iar eu nu vreau", a mărturisit BIHOREANULUI Mariana Casian la începutul acestui an.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!