Pasajul suprateran de la Piaţa 100 din Oradea ar putea fi deschis traficului rutier începând de vineri după-amiază.

Pentru început, circulaţia pe pasaj se va desfășura pe o bandă pe sens, pentru ca muncitorii să poată finaliza în condiţii de siguranţă lucrările la parapeţii laterali precum şi la cele două benzi de ocolire care flanchează construcţia.

"Decizia finală va fi luată cel târziu mâine dimineaţă, în urma unei discuţii cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere", a declarat joi pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta.

Pe durata lucrărilor la benzile de ocolire, circulaţia pe şoseaua de centură se va desfăşura pe pasaj, chiar dacă restricţionată, iar accesul la Piaţa 100 şi în parcul industrial din strada Ogorului se va face pe noul drum de legătură care începe de la parcarea magazinului Leroy Merlin.

"Ne aşteptăm ca traficul să fie mult uşurat, pentru că şoferii care înaintează pe centură nu vor mai fi nevoiţi să pună frână pentru a se încadra la dreapta pe breteaua ocolitoare", a spus un constructor.

În paralel cu lucrările la bretelele ocolitoare, constructorii vor lucra la accesurile pietonale şi ciclistice spre şi dinspre pasaj şi la amenajarea sensului giratoriu de sub acesta.

Lucrările se vor încheia cu trasarea marcajelor rutiere şi amenajarea sub pasaj a unei treceri de pietoni semaforizate pentru trecătorii care vor să ajungă la Piaţa 100.

Conform contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările de construcţie a pasajului, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, trebuie finalizate în aprilie 2021.