Universitatea din Oradea ar putea scăpa de doi dintre cei mai controversaţi profesori ai săi.

Soţii Gheorghe şi Daniela Ionescu, mai cunoscuţi pentru scandalurile pe care le-au provocat decât pentru merite academice, vor împlini în luna iulie 65 de ani, vârsta de pensionare, aşa că îşi vor pierde şi calitatea de titulari în învăţământul superior.

Amândoi vor, însă, să rămână la catedră şi au cerut acordul conducerii să-i lase titulari până la sfârşitul acestui an universitar, ulterior putând face o cerere similară pentru următorul an academic.

Solicitarea va fi dezbătută săptămâna aceasta în Senat. Ca lider sindical la Universitate şi veşnic candidat la funcţia de rector, Gheorghe Ionescu a fost acuzat că şi-a obţinut ilegal gradele didactice, deoarece 12 contracte de cercetare pe care le-ar fi derulat, împreună cu consoarta, ar fi fost fictive.

La fel, Daniela Ionescu e celebră pentru că a fost prima profesoară din România condamnată penal pentru plagiat, iar în 2021, la 5 ani după ce fusese concediată de Universitate, a revenit în instituţie doar pentru că a câştigat împotriva acesteia un proces, invocând motive birocratice.

Cu toate acestea, cei doi soţi nu vor să-şi vadă liniştiţi de pensie, preferând să încaseze salariile de la Universitate.

De văzut dacă şi colegii îi susţin...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!