Faţada principală a Şcolii Szacsvay Imre din Oradea, din strada Mihai Eminescu, a fost reabilitată. Potrivit unui comunicat al Primăriei, până la finalul acestei săptămâni urmează să fie demontată schela şi să înceapă reabilitarea faţadelor dinspre strada Nicolae Iorga şi curtea interioară.

"Lucrările de reabilitare a imobilului situat pe str. Mihai Eminescu nr. 28 au început în luna mai a acestui an, durata de execuţie a acestora fiind de 16 luni. În acest moment, ele sunt realizate în proporţie de 20%", a transmis Primăria.

Reabilitarea clădirii va continua cu lucrările de interior la instalaţiile electrice, termice şi sanitare, respectiv izolarea planşeului etajului cu vată bazaltică de 25 centimetri şi înlocuirea elementelor deteriorate ale şarpantei.

Lucrările de reabilitare a şcolii Szacsvay Imre, în valoare de 4,5 milioane lei, au fost atribuite firmei Vitan Exim, care şi-a asumat un termen de execuţie de 16 luni, ce va ajunge la final în septembrie 2022.

Şcoala funcţionează în două corpuri independente C1 (S + P + 1E) şi C3 (P + 1E) care găzduiesc învăţământ primar şi gimnazial şi mai deţine patru clădiri anexe.