Într-o mutare surprinzătoare pentru unii, clubul FC Bihor vrea să renunțe la antrenorul Florin Farcaș, cel care a pregătit echipa în sezonul tocmai încheiat, unul fără înfrângeri, care a dus la promovarea, după 9 ani, în Liga a II-a.

Anunțul nu a fost făcut încă oficial, însă surse apropiate clubului, citate de presa locală (Bihon.ro) și națională (DigiSport.ro), arată că lui Florin Farcaș i s-ar fi adus la cunoștință această mutare. 

Concret, DigiSport.ro notează că antrenorul ar fi fost informat miercuri seara despre această dorință a clubului, „chiar dacă el este artizanul promovării echipei în Liga a 2-a, după opt ani de la renașterea clubului”.

Potrivit unor informații, Florin Farcaș ar mai avea contract valabil cu clubul orădean, așa că rămâne de văzut care va fi formula prin care cele două părți își vor lua rămas bun. 

Contactat de BIHOREANUL, președintele clubului, George Tătar, a evitat să comenteze informațiile apărute în spațiul public, legate de schimbarea tehnicianului. „Lucrăm la o organigramă pentru Liga a II-a, pe care o vom prezenta în curând”, a spus Tătar, lăsând să se înțeleagă că urmează schimbări mai ample la FC Bihor. Potrivit președintelui, clubul urmează să emită în curând un comunicat de presă, pe această temă.

Pe de altă parte, tot DigiSport.ro scrie, în exclusivitate, că FC Bihor are mai multe opțiuni pentru funcția de antrenor principal. Erik Lincar ar fi unul dintre cei luați în calcul, căci are experiență în Liga a II-a, notează aceeași sursă. Totuși, șansele sunt mai mari ca pe banca tehnică a FC Bihor să ajungă un antrenor străin, care ar veni de la o echipă din Italia. 

FC Bihor ar fi pus, de asemenea, ochii pe bihoreanul Ioan Hora, fost golgheter al SuperLigii, pentru postul de antrenor secund. 

După obținerea promovării în Liga a II-a, Florin Farcaș declara: „Meritam victoria şi meritam această promovare. Mulţumesc din suflet echipei, pentru că fără ei nu puteam, mulţumesc jucătorilor pentru că m-au acceptat în acest an, fiindcă au fost momente când am fost destul de sever cu ei, dar fără disciplină, fără unitate şi fără seriozitate nu puteam reuşi. Trebuie să ţinem cont de un singur lucru, că această echipă a muncit un an de zile, într-un an greu, un an cu presiune. Nu e o echipă experimentată, dar e o echipă muncitoare şi cu calitate”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!