Acum câţiva ani, când uzina DNA-ului duduia, cel mai simplu mod pentru ca un primar să intre la puşcărie era să bage banii comunităţii locale în fotbal. Mulţi oameni de afaceri şi politicieni au păţit-o, dar la noi nu a fost cazul. Şi asta nu neapărat fiindcă edililor le era frică de slujbaşii doamnei Kövesi, ci pentru că Ilie Bolojan avea o indiferenţă feroce faţă de fenomenul sportiv.

Acum lucrurile s-au mai schimbat. În calitate de preşedinte al CJ, dl Bolojan a băgat bani în clubul fanion de fotbal FC Bihor. Sigur, e vorba de 1.000 de lei, bani care nu le ajung jucătorilor nici să plătească taxa de toaletă când vin cu autocarul dintr-o deplasare, dar istoria va consemna că până şi îndărătnicul şef de judeţ a revenit la sentimente mai bune faţă de fotbal. Sau poate i-or fi promis jucătorii că joacă în costume populare?

Trebuie să fim conştienţi că, dacă vrem stadion, va trebui să lucrăm şi la înjghebarea unei trupe de fotbal cât de cât competitive. Staţi să iasă avizele, acordurile şi hotărârile de Guvern cu privire la investiţie, şi să vedeţi cum apar cârcotaşii! Că de ce să se facă un stadion pentru un oraş care are echipă doar în liga a treia, că de ce tocmai Oradea?

Vrând-nevrând, odată infrastructura creată, e musai să fim pregătiţi şi să aruncăm în luptă o echipă pe măsura investiţiilor făcute. Cooptarea lui Sándor Kulcsár preşedinte este un început bun şi, poate, marii potentaţi ai oraşului se vor asocia pentru a susţine echipa. Dar pentru asta trebuie să capete încredere în acest proiect, fiindcă la noi oamenii de afaceri nu-s dispuşi să investească bani în activităţi de unde pot fi foarte uşor sifonaţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!