Doi ani i-au trebuit proaspătului fost ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, să emită un ordin prin care instituția „constată” că șeful Direcției Județene pentru Cultură Bihor, Lucian Silaghi, s-a pensionat, în luna ianuarie a anului 2021, din motive de sănătate.

Prefectura Bihor a primit Ordinul nr. 482 din 13 iunie 2023 săptămâna trecută, actul administrativ având doar două articole.

Primul arată că „Începând din data de 9 iunie 2023 se constată încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Silaghi Lucian, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Bihor, ca urmare a înscrierii la pensie de invaliditate gradul II”, iar al doilea articol că „Direcția Managementul Resurselor Umane – Compartimentul Resurse Umane (n.r. – al Ministerului Culturii) va comunica prezentul Ordin domnului Silaghi Lucian și Direcției Județene pentru Cultură Bihor”.

Ordinul fostului ministru Lucian Romașcanu nu stabilește o dată pentru organizarea și desfășurarea concursului în vederea ocupării postului de director al DJC Bihor, însă aceasta este consecința legală a conținutului actului administrativ.

După accidentul vascular cerebral suferit de fostul șef al DJC Bihor Lucian Silaghi, această instituție a fost condusă, cu delegație, de una dintre angajatele Direcției, Adriana Ruge, aflată în prezent în concediu de maternitate, cu un scurt intermezzo de un an, în care directorul a revenit provizoriu în funcție.

Perioada scursă de atunci reprezintă cel mai lung interimat la conducerea unei instituții guvernamentale deconcentrate din județul Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!