Fostul director OTL, Viorel Mircea Pop, a încetat din viață marți seară, la 64 de ani, pe patul de spital. Potrivit unor surse, acesta ar fi intrat în șoc cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Specialist în transporturi, liberalul s-a aflat la conducerea OTL în perioada 2009 - 2021, întâi ca director tehnic în mandatul managerului Csuzi Istvan, iar din 2017 ca director general.

Bolnav încă de la începutul anilor 2000, Pop nu s-a mai înscris în toamna anului trecut la concursul pentru un nou mandat, ci a ales să iasă la pensie.

Orădean de origine, Viorel Mircea Pop a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic București în 1985, iar primii ani de carieră i-a consumat în Galați.

Începând cu 1988, el a fost șef de atelier la SMA Cefa, inginer șef la SMA Sânmartin, director de autobază la Transilvania General Import Export, director general al Omnitrans Ștei (2001 – 2008), iar apoi director general al TGI (2008 - 2009).

În perioada de după 2009 petrecută la conducerea OTL, Viorel Mircea Pop și-a legat numele de lucrări precum redesenarea turbogirației din Piața Gojdu, care acum urmează să fie înlocuită cu pasaje subterane, precum și de mai multe investiții din fonduri europene.

Printre cele din urmă se numără prelungirea cu 3,8 kilometri a liniei de tramvai din Oradea pentru a lega zona Calea Aradului de cartierul Nufărul de-a lungul pârâului Peța, respectiv reînnoirea parcului rulant al OTL, prin achiziția de tramvaie Astra și de autobuze Mercedes.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!