Dacă, în Seria 8, FC Bihor a câştigat în etapa de vineri, din păcate celelalte două echipe bihorene din Liga a III-a, Crişul Sântandrei şi Lotus Băile Felix, componente ale Seriei 10, au trebuit să se recunoască învinse în runda din Vinerea Mare.

În play-off, Crişul Sântandrei a evoluat la liderul clasamentului SCM Zalău, unde a cedat la scor de neprezentare, 0-3, în timp ce în play-out, Lotus Băile Felix a jucat la Baia Mare, cu Minaur, în faţa unei echipe care luptă pentru evitarea retrogradării. Maramureşenii au confirmat şi de această dată că şi-au schimbat evoluţia faţă de sezonul regular şi au obţinut o nouă victorie, acum cu 2-0.

Scor de neprezentare la Zalău

La Zalău, Crişul a cedat cu 0-3, după ce la pauză scorul a fost 0-1.

Toate cele trei goluri ale echipei din Zalău - antrenate de bihoreanul Cristian Lupuţ - au fost marcate din fază fixă. Mai întâi a înscris Stefan Nikolic în minutul 17, apoi, în partea a doua, Samuel Zimța în minutul 51 şi Sergiu Pop în minutul 68.

Acest scor desprinde şi mai tare echipa sălăjeană în fruntea clasamentului, la 14 puncte acum faţă de echipele de pe locurile 2 şi 3, CSM Sighetu Marmaţiei şi CSM Olimpia Satu Mare, care au remizat în meciul direct pe care l-au avut la Sighet, cu scorul de 2-2.

În schimb, Crişul Sântandrei rămâne pe locul 4, la patru lungimi în spatele celor două mai sus clasate.

În partida de la Zalău, antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren pentru echipa din Sântandrei formula:  I. Anca Trip – L. Hadadea, R. Turcan, D. Stan (min. 45+1 C. Ntchinda), S. Gondor (min. 69 D. Maghiar), C. Trip (min. 80 L. Țifra), A. Achim, Al. Sorian (min. 80 R. Pașca), I. Ban, I. Hora şi R. Popescu (min. 69 L. Prundaru).

Lotus cedează pe Stadionul „Viorel Mateianu”

În schimb, în play-out, Lotus Băile Felix a cedat cu scorul de 0-2 disputa de la Baia Mare, cu Minaur, după ce şi la pauză scorul era acelaşi, 2-0 în favoarea maramureşenilor. Astfel, jocul a fost tranşat în prima repriză, când au marcat Calvin Cândea în minutul 12 şi Raul Vitan în minutul 43.

Ca urmare a acestui eşec, Lotus coboară pe locul 2, cu 34 de puncte, în timp ce CSM Victoria Carei, care a câştigat la masa verde jocul cu Minerul Ocna Dej (formaţie care s-a retras din campionat), a urcat pe prima poziţie, cu 35 de puncte.

În duelul de vineri de la Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, antrenorul echipei din Sânmartin, Cosmin Bodea, a trimis în teren pentru Lotus echipa: A. Barabaș – S. Cucu (min. 80 P. Blăgea), Sg. Oltean, D. Lupșe, M. Arsene, I. Pascu (min. 46 D. Ghiță), D. Gheban (min. 56 Cr. Urbanowski), D. Sala (min. 46 M. Negru), G. Gitye, D. Ciurcui şi D. Duma (min. 56 R. Tămaș).

În etapa viitoare, marţi, 7 mai, de la ora 18, Lotus Băile Felix va juca tot în deplasare, dar pe terenul echipei CSM Victoria Carei, într-un derby al play-out-ului.

Şi în play-off, în etapa de marţi, 7 mai, Crişul Sântandrei va evolua tot pe teren străin şi tot în judeţul Satu Mare, cu CSM Olimpia. Şi acel joc este programat de la ora 18.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!