Pentru controversatul primar al comunei Lugașu de Jos, Sorbán Levente, furtuna care marțea trecută a lovit mai multe părți din județ a fost mană cerească.

La doar o zi după, edilul a și trimis Prefecturii o adresă prin care a raportat pagube de 1,488 milioane lei, cele mai mari după Oradea, chit că furtuna a fost mai distructivă în multe alte zone, iar asta strict în ce privește bunurile Primăriei.

Sorbán a susținut, de pildă, că stricăciunile la cantina socială au fost de 150.000 lei, bani cu care s-ar putea construi alta din temelii, la cluburile pentru tineret din Lugașu de 110.000 lei și la cel din satul Urvind de 90.000 lei, la terenul de sport de 195.000 lei și la blocul de locuințe sociale de 240.000 lei.

Pe lângă acestea, potrivit primarului, au fost avariate 496 de imobile private, cam jumătate din totalul celor existente în comună.

De mirare e nu doar cum a reușit să prețăluiască pagubele la valori atât de mari și să numere atât de iute casele afectate, ci mai ales că a făcut-o, practic, peste noapte, în condițiile în care furtuna de marți a avut loc după ora 17, iar raportarea către Prefectură a și trimis-o deja miercuri.

Bine că n-a expediat-o după câteva zile, că pagubele ar fi ajuns, probabil, la sume de ordinul milioanelor de euro, nu de lei...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!