În premieră, România își va premia cercetătorii din țară și din diaspora.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat că pe 31 ianuarie va avea loc prima ediție a Galei Cercetării Românești, la Ateneul Român, în București.

„Vor fi premiate realizările celor mai valoroşi cercetători români, din țară și din diaspora. Această primă ediție se dorește a fi începutul unui eveniment de tradiție, prin care să se recunoască meritele deosebite și rezultatele excepționale din domeniul de cercetare, proiecte aplicate, precum și potențialul de a anticipa și de a aborda provocările viitorului”, a anunțat ministerul condus de Sebastian Burduja.

La gală, vor fi două categorii premiate, „Cercetători cu experiență” și „Tineri cercetători”, iar premiile vor fi acordate și individual, dar și pentru echipe de cercetre. Pentru fiecare categorie, juriul va selecta trei finaliști, iar câștigătorul va fi anunțat în cadrul galei.

Oamenii de știință pot să își depună candidaturile până pe 18 ianuarie, pe site-ul https://galacercetarii.research.gov.ro/. Juriul, despre care Ministerul spune că este format din reprezentanți ai structurilor guvernamentale și neguvernamentale, cu expertiză în domeniul cercetării științifice, va stabili finaliștii până pe 25 ianuarie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!