Circulaţia auto pe Podul Sfântul Ladislau, din centrul Oradiei, și în zona învecinată a fost închisă joi după-amiază pentru lucrări de asfaltare.

După cum BIHOREANUL a scris deja, iniţial, în cursul dimineţii de joi, municipalitatea orădeană a anunţat desfăşurarea lucrărilor sub trafic timp de cinci zile.

Ulterior, la cererea constructorului, conducerea Primăriei Oradea a decis închiderea circulaţiei şi scurtarea termenului de execuţie până sâmbătă seară.

"Circulaţia auto pe Podul Sfântul Ladislau a fost închisă în cursul după-amiezii de joi. Constructorul se confruntă cu lucrări de anvergură pentru care a mobilizat oameni şi utilaje astfel încât în cursul zilei de joi să fie frezat stratul de asfalt, vineri să se toarne stratul de egalizare, iar sâmbătă să se facă asfaltarea carosabilului", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Circulaţia auto a fost închisă având în vedere complexitatea lucrării.

"Constructorul are de reparat şi ridicat şapte capace de canal şi de asfaltat carosabilul în zona Podului Sfântul Ladislau, lucru care nu se putea face sub trafic", a explicat Marchiş.

Potrivit directorului, închiderea traficului auto pe Podul Ladislau va face posibilă scurtarea termenului de execuţie a lucrării de la cinci zile, cum a anunţat Primăria Oradea iniţial, la numai trei zile.

"Sâmbătă seara traficul auto pe podul Sfântul Ladislau va putea fi reluat. Aşa, nu vom mai încurca circulaţia pentru lucrări inclusiv în cursul zilei de luni, cum era stabilit iniţial", a declarat Marchiş.

Lucrările de amenajare a carosabilului programate de municipalitatea orădeană pentru acest sfârşit de săptămână sunt executate de firma Precon Transilvania în baza contractului cadru de întreţinere şi reparaţii pe străzile de pe malul stâng al Crişului Repede.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!