Gruparea de traficanţi de cocaină coordonată de interlopul arădean Uţu Rohozneanu, cunoscut după porecla "Împăratul", a fost trimisă în faţa instanţei de procurorii DIICOT, între cele şase persoane fiind şi doi afacerişti bihoreni.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Vâlcea şi îi are ca protagonişti pe Uţu Claudiu Rohozneanu, Constantin Marius Stoica, Benone Hudişteanu, Gheorghe Constantin Mihăilă, Lucian Gheorghe Romaniuc şi Andrei Mihai Bara, cei doi din urmă fiind orădeni.

Precauţi

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al DIICOT, cele şase persoane au fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată, trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere ilegală de droguri de risc, în vederea consumului propriu, cinci dintre inculpaţi fiind trimişi în faţa instanţei în stare de arest preventiv, iar o persoană în arest la domiciliu. 

"În cauză s-a reținut că în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, inculpații au comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de ecstasy. Drogurile erau traficate doar după o verificare prealabilă a traseului și a locațiilor unde erau depozitate, numai unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor și după o supraveghere prealabilă a locului în care acestea aveau loc", scrie în informare.

În comunicat se precizează că este vorba despre dosarul în care, în luna mai, DIICOT a făcut 16 percheziţii în judeţele Bihor, Arad şi Vâlcea, ridicând 7 persoane şi descoperind cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, peste 5 kilograme de canabis, grindere și recipiente pe care s-au pus în evidență urme de cocaină, dar și arme albe. 

Client vechi

BIHOREANUL a dezvăluit încă de atunci că printre cei ridicaţi se numără Andrei Bara, proprietar al unei firme de transport, şi Lucian Romaniuc 42 ani, patronul unei firme orădene profilate pe activităţi ale centrelor de fitness. Anchetatorii au refuzat să facă publice la vremea respectivă acuzele aduse celor doi orădeni și detalii despre rolul lor în gruparea care era coordonată de Uţu Claudiu Rohozneanu, zis „Împăratul”. 

Lucian Romaniuc a mai fost condamnat, în trecut, pentru atentatul cu bombă eşuat de la Arad care l-a vizat pe celebrul traficant de maşini timişorean, Doru Meosu, soldat cu moartea a două persoane. Este vorba despre antentatul din noaptea de 30 spre 31 martie 2000, comandat tot de un orădean, Florin Nicolae Dad, cel care a şi pregătit acţiunea şi a procurat explozibilul, încercând să-i aplice o corecţie lui Meosu după ce acesta îi rămăsese dator cu câteva zeci de mii de mărci germane.

Pachetul exploziv a fost transportat la Arad cu un autoturism Alfa Romeo în care se aflau patru tineri, Ciprian Paşca, Dorin Vasi, Florin Martin şi Cristian Cintean. Ocupanţii maşinii au manipulat însă greşit dispozitivul, care a explodat în maşină, ucigându-i pe Vasi şi Paşca. La finalul anchetei, 8 persoane, inclusiv Romaniuc, au fost trimise în judecată, fiind condamnate la pedepse între 10 şi 20 ani de detenţie.