Grupul de consilieri UDMR propune ca taxele din Oradea să nu fie majorate în următorii doi ani, pentru a sprijini populaţia afectată de criza generată de pandemia noului coronavirus.

"Analizând cu atenţie materialul propus de către conducerea Primăriei Oradea privind stabilirea impozitelor, taxelor şi tarifelor locale pentru anul 2021, propunem menţinerea acestora pe următorii 2 ani, la nivelul anului 2020, indexate doar cu rata inflaţiei, prevăzută în legislaţia de specialitate în vigoare", se menţionează într-un comunicat de presă transmis marţi de grupul UDMR din Consiliul Local Oradea.

Udemeriştii susţin această măsură pentru a ajuta repornirea economiei şi menţinerea locurilor de muncă şi au argumentat-o prin faptul că, la nivel naţional, premierul Ludovic Orban a promis că anul viitor nu se vor majora impozitele şi taxele datorate la nivel central.

"Considerăm că şi activitatea Consiliului Local Oradea trebuia să fie axată în acest sens, nicidecum spre împovărarea cetăţenilor municipiului cu taxe şi impozite mai mari decât cele actuale", au susţinut udemeriştii.

În încheierea comunicatului, grupul UDMR a mai propus ca "persoanele, care în perioada stării de alertă/urgenţă îşi pierd locul de muncă din motive neimputabile acestora, să fie scutite de la plata amenzilor generate de neplata impozitelor".

Amintim că municipalitatea orădeană a suspus dezbaterii publice la sfârşitul lunii octombrie un proiect de taxe şi impozite pentru anul viitor potrivit căruia, printre altele, parcările din zona centrală a oraşului vor fi taxate mai scump, iar orădenii care nu sunt racordaţi la reţeaua de termoficare sau gaz trasă pe stradă vor fi supraimpozitaţi cu 50%.