De când este la conducerea Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan a pus curățenia între prioritățile județului: în zeci de comune se amenajează centre de colectare a deșeurilor, pe marginile drumurilor s-au montat camere de filmat pentru a fi prinși cei care aruncă gunoaie în natură, an de an se ține un Campionat Județean al Curățeniei, iar primăriile primesc bani de la județ după cât de curate sunt localitățile.

Pare însă că Bolojan își bate gura de pomană, căci chiar în comuna sa natală lucrurile nu sunt în regulă. După ce, la sesizarea localnicilor, BIHOREANUL a arătat că drumul dintre Birtin și Tomnatic, două sate ale comunei Vadu Crișului, sunt garnisite cu gunoaie, edilul PNL Dorel Cosma a luat măsuri și a trimis angajații Primăriei să facă curățenie.

S-a lucrat, însă, în stil românesc: gunoaiele de la suprafață au fost strânse de angajații primăriei și ai firmei de salubritate, dar cele care erau mai pe fundul râpelor, deci mai greu de adunat, au fost doar acoperite cu pământ.

Cum îngroparea mizeriilor s-a făcut superficial, multe „răsar” din nou, demonstrând că, de fapt, s-a făcut curățenie doar pe unde era mai vizibil. Și de ochii lumii...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!