Urbaniştii municipalităţii au aprobat vinerea trecută construcţia unui hotel peste drum de Aeroportul Oradea.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, construcţia, cu o înălţime de trei etaje, va cuprinde două săli de evenimente şi va fi deservită de 153 de locuri de parcare.

"Unitatea de cazare va avea un regim de înălţime P + 3 E şi va fi realizată în două etape. Prin proiect se propune amenajarea a 153 de locuri de parcare, din care 6 vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi", a transmis municipalitatea în urma şedinţei Comisiei Municipale pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.

"Realizarea acestei investiţii va creşte nivelul economic al zonei, dar şi calitatea urbanistică şi estetică, integrând funcţiunile propuse în zona studiată şi creând noi locuri de muncă", a declarat arhitectu şef al Oradiei, Radu Fortiş.

CMUAT a avizat, la solicitarea firmei Viladina, construirea imobilului mixt cu săli de evenimente şi locuri de cazare, amenajarea incintei, organizarea şi şantier şi branşarea la reţeaua de utilităţi publice din strada Calea Aradului.

Investiţia vizează o suprafaţă de 13.465 metri pătraţi de teren care va fi ocupată îndeosebi de clădiri (3.220 metri pătraţi) şi zone verzi (2.728 metri pătraţi) diferenţa urmând să fie rezervată drumurilor ocupate şi locurilor de parcare.

În plus, investitorul va dona municipalităţii o suprafaţă de 707 metri pătraţi de teren cu destinaţia de drum public.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!