Un hoţ de buzunare care acţiona în Primărie, făcând victime în rândul orădenilor veniţi să declare decese sau să îşi plătească impozitele, a fost prins chiar de angajaţii instituţiei. Bărbatul a fost surprins luni de un funcţionar în timp ce încerca să bage mâna buzunarul unui contribuabil care aştepta în sala ghişeelor să îi vină rândul să îşi plătească impozitele. Infractor recidivist, condamnat pentru infracţiuni similare, hoţul a fost predat Poliţiei Municipiului Oradea.

Prins în Primărie!

Bărbatul a fost surprins luni dimineaţă de portarul municipalităţii în timp ce intra în palatul administrativ al oraşului. Era dat deja "în consemn", după ce fusese înregistrat de camerele video din clădire la jumătatea lunii ianuarie, când a fost surprins cu mâna în geanta unei femei care aştepta să declare un deces în familie, dar s-a făcut nevăzut înainte să poată fi imobilizat.

După câteva săptămâni de pauză, hoţul a revenit la "locul faptei", iar portarul instituţiei l-a alertat pe unul din funcţionari, care l-a prins în timp ce încerca să bage mâna buzunarul unui contribuabil aflat în sala ghişeelor să-şi plătească impozitele. 

"Iniţial, bărbatul s-a aşezat unul din scaunele din faţa biroului la care se înregistrează decese şi a aşteptat. Dacă a văzut că nu sunt oameni s-a mutat în sala ghişeelor. Când am ajuns la el se aşezase deja lângă un domn şi încerca să îi umble cu o mână în buzunar în timp ce ascundea asta cu o haină pe care o ţinea în cealaltă mână", a declarat pentru BIHOREANUL unul din funcţionarii Primăriei.

Prins în flagrant, hoţul a fost predat de funcţionar Poliţiei Locale. Potrivit unor informaţii neoficiale, poliţiştii au găsit asupra bărbatului suma de 300 lei, precum şi articole de îmbrăcăminte şi cosmetice noi, despre care bănuiesc că ar proveni din furturi.

Hoţ cu recidive

Suspectul a fost predat Poliţiei Municipiului care l-a identificat ca fiind Robert Orgovan din Marghita, infractor recidivist condamnat pentru furturi din buzunare.

"Suspectul este cercetat în stare de libertate. El mai este bănuit de fapte simlilare şi în alte dosare", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul-șef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Robert Orgovan, de 47 de ani, este din Marghita şi era obişnuit să opereze în mijloacele de transport în comun, parcuri şi zonele aglomerate din Oradea.

Orgovan îşi alegea victimele din rândul persoanelor în vârstă, îngândurate, neatente la ce se întâmplă în jurul lor care îşi ţineau geanta sau poşeta într-o poziţie din care să poată acţiona.

Cu tupeu

Bărbatul a mai fost condamnat în septembrie 2019 la 10 luni de închisoare, tot pentru furt, la nici o jumătate de an după ce ispăşise o pedeapsă pentru acelaşi tip de infracţiuni.

În unul dintre cazuri hoţul a intrat într-o casă, în altul a furat din buzunarele unui bărbat care se odihnea pe o bancă într-un parc din centrul oraşului, iar în altul a sustras un portofel dintr-un ghiozdan ţinut de un călător, pe umăr, în tramvai.

Orgovan a mai fost reţinut în primăvara anului 2018 după ce o femeie a anunţat la 112 că i-a fost furat portofelul în tramvai. Atunci, hoţul a fost prins de un echipaj de poliţie, cu obiectul asupra lui, la coborârea din mijlocul de transport în comun.

Poliţiştii le recomandă călătorilor să nu păstreze bani, telefoane mobile sau alte bunuri de valoare în buzunarele laterale ale vestimentaţiei, genţilor sau sacoşelor, să nu se înghesuie şi să nu permită să fie înghesuiţi în zonele aglomerate.