Poliţia Bihor a anunţat încarcerarea unei orădence în vârstă de 54 ani, condamnată la 5 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie pentru înşelăciune.

Este vorba despre Mariana Ţuţu, o fostă chelneriţă și proxenetă, care a "ţepuit" OTP Bank, de unde a ridicat un credit de nevoi personale cu adeverinţă de venit măsluită.

Potrivit sentinţei de condamnare, Ţuţu a comis fapta în 2016, când a cerut un împrumut pentru nevoi personale de la OTP Bank, ataşând la cerere o adeverinţă de venit falsă potrivit căreia lucra ca dispecer la o firmă din Oradea. A şi obţinut un credit de 21.599 lei, pe care nu l-a mai returnat niciodată.

Femeia a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea care au trimis-o în judecată în 2019, pentru înşelăciune, alături de cea care i-a semnat documentul fals, Angela Babo, ambele fiind condamnate la detenţie. Mariana Ţuţu a primit o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare, în timp ce Babo s-a ales cu 4 ani şi 1 lună închisoare.

Ambele femei sunt recidiviste. În timp ce Angela Babo are multiple condamnări pentru înşelăciuni, Ţuţu avea o pedeapsă de 4 ani de închisoare, cu suspendare, pentru proxenetism, după ce, în 2013, pe atunci chelneriţă, a racolat o adolescentă de 16 ani ai cărei părinţi erau în divorţ, găzduind-o la ea acasă şi punând-o la "produs" în Felix, la Piatra Craiului, Bulz şi Negreni, pentru 100 lei/oră de la clienţii români şi 50-100 euro de la străini.

Uterior, în 2016 orădeanca a reclamat un medic de origine nigeriană, susţinând că a introdus în România ilegal dimetil-mercur, pentru că ar fi vrut să o otrăvească şi pe ea şi pe fiul ei, din gelozie, fiindcă acesta din urmă ar fi făcut sex cu soţia lui. În realitate, după cum s-a descoperit în urma procesului declanşat, femeia a minţit. Doctorul a fost achitat pentru acuzaţia de tentativă de omor, dar a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic cu dimetil-mercur, substanţă folosită în investigaţii imagistice şi destinată, de fapt, unui spital privat pe care medicul îl deţinea în Nigeria. 

Cert este că vinerea trecută, Mariana Ţuţu a fost ridicată de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bihor şi depusă la Penitenciarul Oradea, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Ea mai este judecată şi anchetată încă în alte 4 dosare, pentru acelaşi fel de înşelăciuni, pe care le-a comis, însă, folosindu-se în relaţia cu băncile de oameni fără adăpost, cu o pagubă de peste 130.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!