Consiliul Local a aprobat miercuri exproprieri în valoare de 2,8 milioane lei pentru a face loc viitoarei parcări supraetajate din strada Iosif Vulcan.

Amplasament pentru parcare

Potrivit hotărârii adoptate, proiectul va implica demolarea unei clădiri de la frontul stradal aparţinând unei firme Transilvania General Import - Export şi unor proprietari privaţi, respectiv a unor garaje şi magazii din curtea interioară.

În total se vor expropria 1.261 metri pătraţi de teren aflaţi în prezent în proprietate privată.

Potrivit primarului Florin Birta, construcţia noii parcări este cu atât mai necesară cu cât municipalitatea a desfiinţat în ultima perioadă peste 200 de locuri de parcare din zona centrală.

"În ultimul timp strada Aurel Lazăr a fost transformată în arteră pietonală, pe strada Iosif Vulcan s-a făcut lărgirea trotuarelor şi s-au desfiinţat locurile de parcare, pe strada Libertăţii la fel...", a arătat Birta.

Astfel, municipalitatea va demola clădirea situată peste drum de casa Darvas la Roche şi va amenaja o parcare supraetajată în curtea interioară delimitată de străzile Iosif Vulcan 12 - 14 şi Aurel Lazăr 5 - 9.

Costurile aferente construcţiei unei parcări cu 145 de locuri dispuse pe trei etaje au fost estimate la 13,5 milioane lei.

Exproprieri pentru modernizarea drumurilor

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au mai aprobat trei coridoare de expropriere în cartierul Episcopia.

Municipalitatea va expropria 2.000 metri pătraţi de teren şi garduri în strada Dealului (184.000 lei), 844 de metri pătraţi de teren şi câteva pivniţe din Drumul Hotarului (72.800 lei) şi 154 de metri pătraţi de teren şi patru pivniţe din strada Ciucaşului (61.500 lei).

"Vom expropria în total circa 3.000 metri pătraţi de teren. E vorba de terenuri, garduri şi pivniţe. Nu se demolează nicio casă, doar se lărgeşte ampriza drumului pentru lucrări de modernizare", a declarat primarul Florin Birta.

Lucrările de modernizare vor demara după finalizarea exproprierilor, spre sfârşitul acestui an.