Liberalul Ilie Bolojan, primar de Oradea și candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, a votat duminică dimineață în jurul orei 8.30 la Secția de Votare 126 de la Colegiul Emanuil Gojdu.

Bolojan s-a prezentat singur la urne și a intrat în secție după ce s-a dezinfectat pe mâini și a lăsat să îi fie luată temperatura.

„Am votat pentru continuarea dezvoltării municipiului Oradea și extinderea acestui model de dezvoltare la nivelul județului Bihor pentru schimbarea la față a întregului județ”, a declarat candidatul la ieșirea de la urne.

Bolojan a susținut această scurtă declarație publică în fața secției de votare după ce parte din jurnaliști nu au avut acces în incintă.

Spre deosebire de precedentele alegeri, având în vedere condițiile speciale de vot din timpul pandemiei, numărul persoanelor prezente în sală a fost limitat la 15 prin HG 782 din 2020. Având în vedere faptul că numărul membrilor biroului secției este de 13 persoane, teoretic, în secție ar mai fi putut avea acces o singură persoană, în afara votantului.

În final reprezentanții secției au acceptat ca pentru o perioadă scurtă în secție să intre doar cameramanii și fotografii.