Obligatorie în toată Uniunea Europeană din 1 ianuarie 2025, colectarea separată a deșeurilor textile ar putea deveni o normă în Bihor încă din acest an.

Reales în funcția de președinte al Ecolect Bihor, asociația care coordonează saluritatea și din care fac parte toate primăriile din județ, vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Mălan a anunțat că se caută soluții pentru introducerea acestei noi fracții.

„În anul 2024, ne propunem să începem colectarea separată a deșeurilor textile și să continuăm îmbunătățirea sistemului de salubritate pentru ca bihorenii să beneficieze de un serviciu de calitate bună, la un preț rezonabil. Mulțumesc tuturor primarilor și bihorenilor, alături de care am reușit să facem ca gestionarea deșeurilor în județul nostru să devină un exemplu de bună practică la nivel național. Doar împreună facem Bihorul Curat”, a declarat Mircea Mălan, președintele Ecolect, citat într-un comunicat transmis joi de CJ.

Rămâne de văzut dacă colectarea separată a deșeurilor textile se va face din poartă în poartă, așa cum în prezent se ridică resturile reziduale și cele reciclabile, sau din puncte de colectare, pe modelul celor câteva sute de containere anume amplasate în Oradea pentru adunarea hainelor și încălțămintelor.

Pe de altă parte, în ședința de joi, în care Mălan a fost reales președinte Ecolect Bihor, a fost desemnat, tot prin votul primarilor din județ, noul Consiliul director al asociației. Acesta îi include și pe Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, Zatyko Jacint, primarul comunei Sâniob, Mihai Sferle, primarul din Cociuba Mare și Daniel Avrămuț, primarul din Tulca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!