În doar 12 săptămâni, voluntarii de la Asociaţia pentru micuţul Noel au reuşit să strângă suma uriaşă de 2,5 milioane de dolari pentru micuţa Alessia, o fetiţă din Constanţa bolnavă de Amiotrofie spinală de tip1. Banii vor fi folosiţi pentru a-i administra fetiței vaccinul Zolgensma şi pentru a acoperi costurile de internare în spitalul din Budapesta, unde şi Noel a primit tratamentul salvator.

O mamă fericită

Anunţul a fost făcut luni seară, de mama Alessiei, Beatrice Tatariu, care a vrut să le transmită un mesaj celor care au ajutat-o.

"Îmi este foarte greu să exprim în cuvinte ceea ce simt. Dar pot să vă spun că noi, datorită vouă, oameni frumoşi, plângem de fericire. Vă mulţumesc că aţi crezut în şansa Alessiei. Voi aţi salvat-o. Poate ea nu realiza ceea ce se întâmplă, însă vreau să ştiţi că pentru noi, aţi fost o adevărată familie. Nu pot să vă mulţumesc îndeajuns şi să ştiţi că o să vă ţin la curent cu tot se întâmplă de acum în viaţa Alessiei", a spus femeia cu ochii în lacrimi.

În doar câteva ore de la publicarea înregistrării video, sute de persoane care au donat pentru fetiţă au răspuns, cei mai mulţi urându-i sănătate şi spunând că se bucură pentru reuşită.

În următoarele zile, Alessia şi mama ei vor fi anunţate de cei de la spitalul Bethesda din capitala Ungariei (aceeaşi unitate spitalicească unde, în urmă cu o lună, micuţul Noel a primit vaccinul Zolgensma) cu privire la data la care este programată intervenţia de administrare a tratamentului ce o va putea vindeca de boala SMA1.

Boala genetică extrem de rară se manifestă prin pierderea progresivă a mușchilor cu rol motor, iar la final, în lipsa unui tratament adecvat, copilul bolnav face stop cardio-respirator și moare, de obicei, înainte de împlinirea vârstei de 2 ani.

Continuă misiunea

După ce i-au ajutat pe micuţul bihorean Noel şi pe Alessia, voluntarii Asociaţiei au transmis pe grupul de licitaţii, unde acum sunt peste 350.000 de membrii, că vor lupta pentru a strânge din nou suma uriaşă pentru a-l ajuta pe Ayan, bolnav şi el de SMA1.

Ayan Statie este un băieţel din Râmnicu Vâlcea, care a fost diagnosticat cu SMA1 încă de la 7 săptămâni de viaţă. Medicii nu i-au dat speranţe, spunând că acesta îşi va pierde viaţa după 6 luni.

Cu toate acestea însă, Ayan a luptat pentru viaţă, iar acum are deja 3 ani. Când vaccinul Zolgensma a apărut pe piaţă, el nu mai era compatibil, având deja vârsta de doi ani şi două luni, pe atunci tratamentul administrându-se doar copiilor cu vârsta de sub doi ani. De câteva luni însă, firma producătoare a schimbat regulile, limita nemaifiind vârsta, ci greutatea de 21 de kg. Cum copilul are numai 14 kilograme, acesta poate beneficia acum de tratamentul salvator. 

"Vom reuşi să strângem 2,1 milioane dolari şi pentru el? Doar Dumnezeu ştie, însă ştim sigur că vom lupta cu toate forţele noastre. Pornim lupta de la 29.542 dolari, suma de care dispune Ayan în acest moment", a scris Adriana Oprea, una dintre voluntare pe Facebook.

Cei care doresc să-l ajute o pot face donând orice sumă în lei în contul RO33BTRLRONCRT0532233601, în euro: RO80BTRLEURCRT0532233601 sau în lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601, beneficiar fiind Asociaţia pentru micuţul Noel. De asemenea a fost iniţiată şi o campanie de SMS-uri, doritorii putând trimite un mesaj cu textul "AYAN" la 8828, donând astfel 2 euro. Se mai pot face donaţii prin Paypal , pe site-ul ONG-ului, prin Revolut (RO33BTRLRONCRT0532233601) sau prin BTPay, transferând bani la numărul 0752.076.131.

Pe lângă acestea, donatorii pot intra şi pe grupul de licitaţii creat pe Facebook, unde au loc zilnic licitaţii şi tombole de diverse produse, inclusiv autoturisme, excursii, electrocasnice sau gadget-uri.