Prefectura Bihor a actualizat, marţi, evidenţele privind situaţia epidemiologică din judeţ, din care rezultă o scădere substanţială a cazurilor Covid active în Oradea. În municipiul reşedinţă de judeţ, sunt 6,58 cazuri Covid active la mia de locuitori pe ultimele 14 zile, faţă de 7,25 vinerea trecută.

Oradea continuă să fie, totuşi, pe locul 5 între localităţile cu incidenţă mare a persoanelor infectate, la fel cum comuna Câmpani încă e pe primul loc deşi se află în carantină.

Potrivit actualizării, valabile pentru ziua de marţi, 24 noiembrie, pe primul loc, cu cele mai multe cazuri Covid active înregistrate în ultimele 14 zile (40 la număr) şi cu cea mai mare incidenţă raportată la totalul populaţiei (16,75 cazuri la mia de locuitori), este în continuare comuna Câmpani, în creştere faţă de vineri, 20 noiembrie (când avea 38 persoane infectate şi o incidenţă de 15,91 cazuri la mia de locuitori).

Şi pe locul al doilea rămâne, la fel ca vinerea trecută, comuna Tărcaia, tot cu 20 cazuri active şi cu o incidenţă de 9,74 la mia de locuitori.

Pe a treia poziţie urmează, tot la fel ca vineri, comuna Sântandrei, care atunci avea 74 cazuri active şi o incidenţă de 9,41 la mia de locuitori, dar marţi a scăzut la 66 cazuri şi o incidenţă de 8,39 la mie.

A patra comună cu cele mai multe cazuri Covid active înregistrate marţi este Oşorhei, 55, şi o incidenţă de 7,23 la mia de locuitori (faţă de 56 cazuri active şi o incidenţă de 7,37 la mie vinerea trecută).

Pe locul 5 în clasament urmează Oradea, care de la 1.639 cazuri Covid active şi o incidenţă de 7,25 la mia de locuitori vinerea trecută a ajuns marţi la 1.487 cazuri active şi o incidenţă de 6,58 la mia de locuitori.

Conform datelor Prefecturii Bihor, marţi, 24 noiembrie, în judeţ sunt înregistrate 3.113 cazuri Covid active, incidenţa pe judeţ fiind de 4,73 la mia de locuitori, în timp ce vineri erau 3.494 cazuri active şi o incidenţă de 5,17.

Amintim, incidenţa cazurilor Covid dintr-o unitate administrativ-teritorială se face prin însumarea îmbolnăvirilor din ultimele 14 zile raportate la numărul total al populaţiei, după depăşirea pragului de 1,5 cazuri active la mia de locuitori fiind instituite restricţii în anumite activităţi, iar de la pragul de 6 cazuri active la o mie de locuitori interdicţii, teoretic fiind posibilă şi plasarea sub carantină a localităţilor, în funcţie - însă - şi de alte criterii.