În premieră pentru Oradea, urbaniştii municipalităţii au aprobat, în şedinţa Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de joia trecută, amenajarea unui boutique hotel în strada Iuliu Maniu 2.

"Acesta va fi primul boutique hotel din Oradea. CMUAT a mai luat în discuţie un astfel de proiect, tot pentru zona centrală, dar la acea dată nu s-a aprobat", a declarat pentru BIHOREANUL, viceprimarul Arina Moş. 

Concept nou, apărut în anii ʼ80, acesta vizează imobile din industria ospitalităţii cu arhitectură deosebită şi număr redus de camere, pentru un plus de intimitate, deservite de un personal care îşi cunoaşte oaspeţii pe nume.


"Având în vedere numărul mare de turişti care ne vizitează oraşul, cererea pentru spaţii de cazare este una mare în Oradea. Un nou concept hotelier va diversifica cu siguranţă oferta pe acest segment, venind în întâmpinarea preferinţelor de cazare ale turiştilor", a spus Moş.

Firma Flavoia Invest SRL, proprietarul amplasamentului, va modifica şi extinde imobilul din strada Iuliu Maniu nr. 2 cu un etaj şi mansardă de aşa natură încât la subsol să funcţioneze sala de mase, iar parterul să cuprindă bucătăria, recepţia şi două apartamente.

Etajul şi mansarda vor număra câte cinci, respectiv şapte, apartamente.

În curtea interioară imobilul va fi extins pentru bucătărie şi o terasă acoperită.

Din suprafaţa totală a terenului de 813 metri pătraţi, circa 450 metri pătraţi vor fi ocupaţi de construcţie diferenţa urmând să fie reprezentată de platforme, alei şi spaţii verzi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!