Localnicii din zona Salontei au semnalat BIHOREANULUI că, duminică, ard din nou deşeuri la depozitul din Salonta mistuit de flăcări pe 9 iulie. În mai multe imagini surprinse de salontani se vede fum negru şi dens în zona depozitului de deşeuri plastice, ba chiar şi flăcări.

Maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, spune că nu este vorba de un nou incendiu, ci despre faptul că unele resturi de jar de sub mormanele arse se reaprind periodic când vin în contact cu oxigenul. "Nu este un incendiu. Sunt resturi de jar în interiorul mormanelor arse şi când pătrunde oxigenul se reaprind, dar nu mai există material combustibil (n.r. – materiale nearse) care să alimenteze un incendiu", a precizat reprezentanta ISU Crişana la solicitarea BIHOREANULUI

La faţa locului se află un echipaj al ISU care intervine pentru a stinge aceste focare. 

"Aşa se întâmplă în cazul unor astfel de incendii, 2-3 zile se mai reaprinde jarul. La faţa locului se află constant un echipaj de pompieri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă care supraveghează şi intervine, refulând apă şi spumă, respectiv întorcând resturile incendiului pentru a stinge jarul şi dedesupt", a mai precizat mr. Camelia Roşca. 

La depozit ar urma să ajungă şi o a doua autospecială de lucru cu apă şi spumă. 

Amintim că vineri multiple echipaje de pompieri bihoreni, coordonate în teren de şeful ISU Crişana, colonelul Sorin Caba, au lucrat timp de 10 ore la stingerea unui incendiu masiv izbucnit la depozitul de deşeuri plastice din Salonta care aparţine firmei GranuPlast Direct SRL, companie specializată în colectarea resturilor reciclabile şi transformarea lor în granule de plastic.

Cauza izbucnicii incendiului urmează să fie stabilită de o comisie specializată.