Palatul Klobusitzky, imobilul situat pe strada Republicii 31 din Oradea, a fost reabilitat printr-o investiție de 821.500 de lei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, în cadrul lucrărilor a fost schimbată învelitoarea întregii clădiri, cu înlocuirea acoperișului, burlanelor și elementelor de șarpantă deteriorate, fiind totodată reparate și reabilitate fațadele de la stradă.

„A fost verificat fiecare ornament în parte și, în funcție de starea de degradare, acestea au fost reparate sau înlocuite. Totodată a fost refăcută tencuiala acolo unde era desprinsă și degradată și apoi refăcute vopsitoriile în culorile specificate în proiect. Tâmplăria a fost curățată și revopsită, la fel și feroneria balcoanelor și au fost refăcute cele patru ornamente din tabla de zinc de la acoperiș”, a transmis Primăria Oradea. 

Lucrările au fost executate de asocierea firmelor Glory Residence SRL și Bam Martin Construct la comanda Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea. Restaurarea imobilului s-a realizat prin „Programul de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în ansamblul urban - Centrul istoric Oradea".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!