Aleșii bihorenilor au aprobat în prima reuniune din acest an, desfășurată miercuri, o nouă alocare de fonduri pentru cofinanțarea lucrărilor de extindere a rețelei de gaz într-o comună a județului, a cincea care beneficiază de o asemenea susținere.

În baza hotărârii adoptate în unanimitate de consilierii județeni, rețeaua de gaz din comuna Abram va fi prelungită și în satele Iteu și Iteu Nou, iar în localitate va fi instalat și un dispozitiv SRM, adică o stație pentru măsurarea și reglarea presiunii gazului distribuit către consumatori, în acest scop CJ Bihor alocând comunei suma de 1 milion de lei.

De asemenea, administrația județeană va sprijini Primăria și prin consiliere juridică și financiară, pentru obținerea avizelor necesare și întocmirea documentațiilor tehnico-economice, precum și prin asistență la implementarea proiectului.

În condițiile în care valoarea totală a acestui proiect este de 2,8 milioane lei, Primăria Abram va asigura diferența de 1,8 milioane lei și va organiza licitația pentru executarea lucrărilor.

„Până în prezent, comuna Abram a realizat din resurse proprii 18 kilometri de rețele de distribuție a gazului și alți 6,5 kilometri cu ajutorul concesionarului”, adică al firmei care operează rețeaua, a precizat CJ Bihor printr-un comunicat transmis după reuniunea de miercuri.

Din anul 2021, CJ Bihor derulează un program multianual prin care sprijină orașele și comunele interesate de introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, alocând în fiecare an 1 milion de euro pentru susținerea a câte 5 sau 6 primării. Până în prezent, cu cofinanțare de la județ au fost realizate rețele de gaz în Ștei, Lunca, Sânnicolau Român și Cefa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!