Incendiul care a izbucnit joi dimineață la hotelul Mureș din Băile Felix putea fi evitat, au concluzionat pompierii orădeni.

Asta pentru că, în urma cercetărilor făcute de echipele ISU Crișana, cauza probabilă a focului a fost un bec incandescent lăsat în funcțiune în apropierea unor materiale combustibile.

„Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului un mijloc de iluminare electric lăsat sub tensiune (bec incandescent lăsat în funcțiune), cu materiale inflamabile depozitate în apropiere (stive de hârtie igienică)”, a anunțat, vineri, ISU Crișana.

Camera în care a izbucnit focul se află la etajul al treilea, în apropierea camerelor pentru turiști, iar incendiul a determinat unii oameni cazați în hotel să iasă de urgență, pe scara de incendiu de pe fațada clădirii. Din fericire, flăcările nu s-au extins în alte încăperi, cel mai probabil și pentru că angajații hotelului au intervenit rapid, cu stingătoare de incendiu.

Focul a provocat 14 victime, dintre care șase intoxicate cu fum, tot atâtea cu atacuri de panică și două persoane cu puseuri de tensiune.

În hotelul Mureș erau cazate, joi, 588 de persoane.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!