Direcția de Asistență Socială Oradea demarează înscrierile pentru sesiuni gratuite de meditații, la limba română, matematică și limba engleză, pentru elevii din clasele V-VIII, oferite de profesori voluntari. 

Organizatorii vizează prevenirea abandonului școlar și creșterea performanțelor școlare. „În demersul îndeplinirii acestui obiectiv al nostru, demarăm o serie de programe de sprijin în realizarea temelor școlare și pregătirea copiilor la disciplinele limba română, matematică și limba engleză”, se arată într-o informare trimisă luni de reprezentanții DASO. 

Lecțiile se vor ține o dată pe săptămână în centrele DASO din oraș. 

„Mă bucur că, în urma apelului lansat de noi săptămâna trecută, mai mulți profesori din oraș ne-au contactat și s-au alăturat echipei noastre, ca voluntari în cadrul programului de meditații gratuite, și le mulțumesc tare mult pentru asta. Credem cu tărie că investiția în educație este instrumentul principal prin care tinerii pot să devină membri activi ai societății, de aceea invităm părinții din comunitate care consideră oportun demersul nostru să își înscrie copiii la acest program, cursurile urmând să aibă loc după-masa la centrele multifuncționale din cartierele orașului, în funcție de zilele în care sunt disponibili profesorii voluntari. Ce le solicităm noi celor care se înscriu este implicare, consecvență și participare activă, pentru că dorim să oferim și să primim la rândul nostru seriozitate din partea celor care ni se alătură!”, a transmis Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea. 

Părinții pot să-și înscrie copilul, elev în clasele gimnaziale pentru participarea la programele de meditații gratuite, accesând următoarele linkuri, în funcție de materia sau materiile alese: 

Matematică: https://forms.gle/PXdfM8EoF3743MZm9

Limba Română: https://forms.gle/zisFXCFyAW4QLxWW9

Engleză: https://forms.gle/ZrY82WXgYYteMH9j9

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!