Bărbatul care, săptămâna trecută, a incendiat un Audi parcat în centrul oraşului, pe strada Simion Ştefan, a fost prins, marţi, de poliţiştii orădeni, iar miercuri a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de distrugere prin incendiere. Se numeşte Lintmayer Jozsef Robert, are 45 ani şi este judecat şi într-un dosar al DIICOT Oradea pentru aderare la grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale s-a stabilit că orădeanul a incendiat autoturismul miercurea trecută "prin aruncarea cu o substanță inflamabilă la compartimentul motor și pe capotă", focul carbonizând componente din plastic și cauciuc din interiorul compartimentului motor, o parte a instalației electrice, distrugând totodată vopseaua de pe capota și aripa din partea stângă față a autoturismului.

"Marţi, 8 septembrie, în urma percheziției efectuate la domiciliul acestuia, polițiștii au identificat bicicleta și alte bunuri pe care acesta le-a folosit în timpul comiterii faptei", se precizează în informarea Poliţiei. 

Bărbatul a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi ulterior la Judecătoria Oradea, instanţa dispunând arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile pentru distrugere prin incendiere.

După cum BIHOREANUL a mai scris, maşina a fost incendiată în zorii zilei de miercuri, focul fiind anunţat prin 112 la ora 6.41. Când pompierii militari au ajuns la locul incendiului, flăcările ardeau violent în partea din faţă a maşinii. Pompierii au reuşit să stingă incendiul în 6 minute de la primirea apelului de urgenţă, împiedicând propagarea lui la întregul autovehicul şi la un alt autoturism aflat la mai puţin de un metru de autovehiculul incendiat.

În urma producerii evenimentului, au ars circa 40% din materialele combustibile din compartimentul motor şi o parte din instalaţia electrică şi s-au degradat capota, parbrizul, aripa şi anvelopa faţă.

Lintmayer este judecat în prezent şi într-un dosar al procurorilor DIICOT Oradea pentru aderarea la o grupare coordonată de Adrian Zamăr, fiul unui fost poliţist pensionar de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, care ar fi provocat un prejudiciu de 2,5 milioane de lei bugetului de stat prin fraude intracomunitare cu legume şi fructe.