Crimă îngrozitoare urmată de sinucidere la Alba Iulia: un tânăr în vârstă de 27 de ani, Bogdan R., și-a spânzurat băiețelul în vârstă de doar un an și apoi și-a pus și el ștreangul la gât, arătând într-un mesaj publicat pe Instagram că este frustrat de faptul că fosta lui parteneră, mama copilului, nu-l mai acceptă și nu-i dă șansa la o familie.

Mamă îngrijorată... 

Potrivit Alba24.ro, care citează un comunicat al Inspectoratului de Poliție Alba, „în noaptea de 25/26 martie 2023, în jurul orei 01,00, o femeie de 25 de ani, din Alba Iulia a sunat la 112, transmitând faptul că fiul său, în vârstă de un an, se află în grija fostului său partener și este îngrijorată în legătură cu acesta după ce a primit mesaje de la bărbat, legate de relația lor, fără ca din acestea să rezulte, în mod explicit, faptul că viața cuiva ar fi în pericol”. 

Polițiștii au mai precizat că au „luat legătura telefonic cu bărbatul care a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-și disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află și nu a mai răspuns la telefon”. 

Apoi, „polițiștii au trecut la verificarea domiciliului acestuia și a adresei unde locuia în chirie, în niciuna dintre locații neexistând indicii cu privire la posibile fapte de violență și s-a luat legătura și cu propietarul apartamentului închiriat, care a declarat că se va deplasa și el la fața locului”. „Întrucât ușa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forțarea acesteia”, se arată în poziția oficială a IPJ Alba.

În holul apartamentului, oamenii legii au dat peste o scenă groaznică: atât copilul, cât și tatăl erau spânzurați, mai arată Alba24.ro. 

Polițiștii au ezitat să spargă ușa

Hotnews.ro a vrut să afle la câte ore după apelul la 112 au intrat de fapt polițiștii în apartament. Conform sursei menționate, intervenția în apartament s-a făcut în jurul orei 05. 

Contactată de HotNews.ro pentru a lămuri la câte ore de la primirea apelului au intrat polițiștii în locuință și de ce nu au spart ușa apartamentului fără să îl mai aștepte de la Turda pe proprietar, purtătoarea de cuvânt a Poliției Alba, Luminița Prodan, a dat asigurări că „au fost respectate toate procedurile de lucru pentru a soluționa cât mai bine acest caz, dar din păcate deznodământul a fost unul tragic”.

Ea a afirmat că Poliția s-a mobilizat imediat după apelul femeii, a făcut verificări atât la locuința din buletin a bărbatului, cât și la apartamentul închiriat de acesta, unde nu ar fi răspuns nimeni: „Concomitent, s-a luat legătura cu proprietarul apartamentului închiriat, care a spus că va veni el la fața locului, și cu bărbatul, care a fost calm și nu a trădat vreo stare de agitație, dând asigurări că este bine. Bărbatul a refuzat să spună unde este, a închis telefonul brusc și apoi nu a mai răspuns”. 

Totuși, polițiștii au așteptat înainte să spargă ușa apartamentului pentru ca proprietarul - care locuiește la Turda! - să ajungă la fața locului, iar asta fiindcă acesta „nu și-a dat acceptul să fie spartă ușa locuinței”. 

„A venit (n.r. - proprietarul), s-a încercat deschiderea ușii, dar era blocată pe interior și în cele din urmă a fost spartă ușa, în jurul orei 05.00, dar trebuie ținut cont de faptul că s-a schimbat ora, deci în jurul orei 04.00, de fapt”, a precizat reprezentanta IPJ Alba pentru Hotnews.ro.

„Mi s-a furat posibilitatea să-mi văd băiatul”

Mama copilului, o tânără de 25 de ani, primise mesaje în cursul nopții de la Bogdan, tatăl copilului, în care acesta i-ar fi spus că îi pare rău că familia lor s-a destrămat. 

IPJ Alba susține că este vorba despre mesaje care nu trădau faptul că bărbatul ar fi avut intenții de a face un astfel de gest. 

Pe Instagram, Bogdan R., fost student al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, deschis ca o persoană retrasă și recalcitrantă, a publicat un mesaj lung care s-a dovedit a fi unul de adio.

Alba24.ro a publicat mesajul în care autorul crimei spunea că și-a „pierdut familia”, că a vrut să-i ofere o viață bună băiatului său, dar „toate astea mi-au fost furate”. El se referă apoi la faptul că mama copilului ar avea o altă relație și că acel bărbat joacă rolul unui tată pentru copilul de doar un an. „Experiența în familie a fost cel mai plăcut sentiment trăit vreodată, până când mi s-a furat posibilitatea să-mi văd băiatul cum crește și se dezvoltă. Mi s-a furat primul Crăciun al lui (...)”, a scris Bogdan R. pe Instagram.

El i-a vorbit prin acel mesaj și fostei sale iubite, căreia i-a transmis că este „manipulată” de alții și i-a reproșat că a inclus un alt bărbat în viața copilului său. „De ce eu trebuie să-mi văd pe care l-am dorit cu porția și necunoscutul ăla se preface că-mi iubește copilul doar ca să primească ceva? Am crezut că dau bani pentru copil, nu ca să îl întreții pe bărbatul ăla. Încă pot alege”, și-a încheiat el mesajul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!