Avanpremiera filmului "21 de rubini", regizat de preotul orădean Ciprian Mega (foto), care prezintă criza societăţii româneşti şi păcatele Bisericii Ortodoxe, a rulat la sfârşitul lui octombrie cu sala plină la toate reprezentaţiile ţinute în ţară, începând din Bucureşti, la Cluj Napoca. Dacă în alte oraşe printre spectatori s-au numărat inclusiv preoţi în sutană, la reprezentaţiile care au avut loc săptămâna trecută la Oradea prezenţa acestora a fost una sporadică.

După ce a ameninţat preoţimea bihoreană să nu dea "like" pe Facebook la pagina filmului, conducerea Episcopiei Ortodoxe a Bihorului şi Oradiei a decis să saboteze şi reprezentaţia.

Preoţii bihoreni au fost sfătuiţi să nu meargă la film pentru că vor fi consideraţi susţinători ai lui Mega, considerat acum un rebel. Pentru descurajarea curioşilor, conducerea episcopiei şi-a trimis în fiecare seară câte un reprezentant care să stea la intrarea în Cinematograful Palace, ca să identifice şi să descurajeze preoţii "deviaţionişti".

Printre cei remarcaţi de curioşii care şi-au riscat postul ca să vadă filmul s-au numărat parohul din Palota, Cosmin Lascu, şi preotul misionar Ciprian Paşca, fostul coordonator al agenţiei de pelerinaj Basilica Travel, apropiaţi ai conducerii episcopiei, situaţie oarecum de aşteptat. În fond, şi-n film preoţii tot de preoţi au fost turnaţi la Securitate...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!