Primele „teasere” ale filmului „21 de rubini”, turnat în februarie la Oradea, au fost publicate pe pagina oficială de Facebook a producției semnate de preotul Ciprian Mega.

În prim-plan se află actrița Corina Moise, în rolul Ninei, o tânără numită procuroare generală a României, însă în unul dintre teasere apare și Mickey Rourke, celebrul actor american premiat cu Globul de Aur, BAFTA şi nominalizat la Oscar, care interpretează rolul unui secretar de stat. 

„Ora de a zice adevărul”

Producătorii filmului au ales „Ora de a zice adevărul” ca slogan pentru filmul „21 de rubini”, care o are în centru pe Nina, o tânără procuroare interpretată de Corina Moise, a cărei poveste pare inspirată din actualitatea politică românească şi face trimitere la personaje reale.

„Nina, împreună cu iubitul ei, Yuri (Anthony Delon), regizor de film, lucrează la dezvoltarea unui scenariu, inspirat dintr-un tablou de familie. Tensiunile politice de la sfârşitul anului 2022 o aduc pe Nina în atenţia publică, numele ei fiind vehiculat pentru poziţia de Procuror General al României. Numirea în această funcţie depinde, însă, de Mickey Mandovanis (Mickey Rourke), Secretar de Stat al Guvernului american, şi de Nicoletta Delalachiessa (Elisabetta Pellini), reprezentanta Comisiei Europene” - este sinopsisul lungmetrajului. 

„România s-a dus dracu’”

Clipurile de promovare publicate pe pagina de Facebook oferă o primă privire asupra producției realizate la Oradea, dar, așa cum se obișnuiește, nu dezvăluie prea multe din acțiune. 

Într-unul dintre teasere, procuroarea Nina vorbește un cu alt personaj, care-i spune: „Tu-l ataci acum pe Mâhnitul Alb, ăla care mușcă de urechi... Ăștia-s ca mafia”.

În altul, un personaj interpretat de Dorel Vișan îi spune procuroarei că „România s-a dus dracu’, domnişoară. Noi nu ne mai facem bine!”.

În fine, teaserul în care apare Mickey Rourke arată o scenă dintr-un restaurant și o discuție între procuroarea Nina, secretarul de stat american Mickey Mandovanis și reprezentanta Comisiei Europene, Nicoletta Delalachiessa. 

Potrivit producătorilor, „21 de rubini” va fi distribuit, începând din 3 noiembrie, „în cele mai importante cinematografe din țară. 

Mickey la Oradea

Producția a fost realizată în luna februarie la Oradea, context în care aici au ajuns actori cunoscuți, în frunte cu Mickey Rourke și Anthony Delon.

Într-un interviu exclusiv acordat atunci BIHOREANULUI, Mickey Rourke a vorbit despre experiența de la filmări, l-a lăudat pe regizor și le-a dat sfaturi celor care vor să se apuce de actorie.

„Îmi place orașul vostru mult. Oamenii sunt foarte amabili. Filmările de astăzi au mers foarte bine. Toți oamenii din România care lucrează în echipa de producție au fost drăguți, serviabili și într-o dispoziție grozavă. Așadar, este ușor (n.r. - să filmezi) când toată lumea zâmbește în timp ce lucrează...”, a spus „Luptătorul”. 

Scandal în biserică

Pe de altă parte, trebuie precizat că preotul-regizor Ciprian Mega este în atenția publică în această perioadă și în contextul unui scandal din Episcopia Ortodoxă a Oradiei, despre care BIHOREANUL a relatat pe larg.

Ciprian Mega şi protopopul ortodox de Oradea Simion Goga au fost învinuiţi pentru violarea vieţii private, după ce au semnalat şefilor Episcopiei și patriarhului presupuse discuţii dintre un alt preot, care ar avea înclinații homosexuale, și un bărbat, angajat în justiția bihoreană, ambii căsătoriţi. Cei doi clerici, Mega şi Goga, au ajuns în anchetă după o plângere penală făcută de preotul în cauză, consilier eparhial şi apropiat al episcopului Sofronie Drincec.

De altfel, cineastrul Ciprian Mega nu a făcut un secret din faptul că episcopul de Oradea, Sofronie Drincec, a inspirat în film personajul unui prelat autoritar și corupt, reprezentativ pentru criza care macină Biserica Ortodoxă Română. „Mie mi-e clar. Este un dosar comandat politic și ideologic de oameni din Justiție și Biserică, speriați de apariția filmului”, a spune Mega.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!