Consiliul Local Oradea a votat joi amenajarea unui parc nou în zona străzii Căpșunilor din Episcopia.

Noul spațiu verde se va întinde pe o suprafață de aproape 5.000 mp și va fi al doilea parc amenajat de municipalitate în acest cartier. Pe terenul cu pricina crește o pădure de salcâmi, care va fi păstrată.

„Întreaga amenajare are la bază asigurarea unui habitat sustenabil, prin intervenții cât mai puțin invazive, păstrarea pădurii de salcâm și punerea ei în valoare prin intervenții de toaletare și amenajarea unei zone de relaxare destinată amplasării hamacelor și plimbării pe aleea pietruită”, se arată în documentele care însoțesc hotărârea Consiliului Local. De asemenea, se vor mai planta 49 de arbori din speciile chiparos, păr ornamental, castan roșu și arbore de mătase, 445 arbuști și plante perene.

Potrivit unui comunicat transmis de Primărie vineri, noul parc va avea și loc de joacă, un teren multifuncțional de sport și o pistă de alergare. Locul de joacă va fi acoperit cu tartan și va avea diverse echipamente de joacă făcute din materiale naturale și durabile în timp, care nu necesită eforturi mari de întreținere: un balansoar pe arc, un leagăn cu două locuri, un leagăn tip cuib, un complex de joacă tematic, un balansoar cu patru locuri, un carusel, două trambuline îngropate.

Terenul multifuncțional de sport va fi acoperit cu tartan și va avea nocturnă, la fel ca pista de alergare care îl va înconjura. În zonă va fi amplasat mobilier urban, coșuri de gunoi, o masă de ping-pong, două mese de șah cu scaune și o cișmea.

„Este cel de-al doilea parc care va fi realizat în cartierul Episcopia, după cel de pe strada Rectorului, aflat în curs de amenajare”, a transmis municipalitatea.

Lucrările vor costa 2,8 milioane lei, cu tot cu TVA, și vor avea un termen de execuție de 4 luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!