Municipalitatea orădeană va investi 18,6 milioane lei în amenajarea unui incubator de afaceri pentru firmele nou înfiinţate sau cu o vechime de până la doi ani.

Cofinanţat din credit...

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi indicatorii tehnico-economici pentru reamenajarea clădirii fostului Spital de Neurologie din strada Louis Pasteur.

"Valoarea totală a investiţiei se ridică la 18,6 milioane lei cu TVA, din care contribuţia municipiului Oradea este în cuantum de 10,4 milioane lei. Diferenţa de 8 milioane lei este finanţată din fonduri europene, iar partea noastră de contribuţie la acest proiect o vom asigura din creditul care a fost aprobat în şedinţa Consiliul Local în luna ianuarie şi contractat de către Primăria Oradea", a declarant primarul Florin Birta în conferinţa de presă care a precedat şedinţa Consiliului Local.

Conform proiectului, la finalul lucrărilor imobilul va găzdui 20 de birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru open-space, 6 ateliere şi spaţii suport pentru companiile găzduite, săli de evenimente şi de pregătire.

Pentru firmele din domeniul creativ

Incubatorul de afaceri, denumit "Cresc Oradea Mare", va găzdui firme din domeniul creativ precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Firmele găzduite aici vor beneficia inclusiv de servicii suport de consiliere în domeniul juridic şi financiar precum şi de îndrumare către programele de finanţare existente, identificarea de parteneri ori promovarea produselor şi serviciilor.

"Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea se va ocupa de administrarea acestui incubator de afaceri după ce el va fi finalizat şi va fi dat în folosinţă. Cred astfel că acest incubator va creşte competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii din Oradea", a spus Birta.

Proiectul European privind "Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorilor de afaceri Cresc Oradea Mare" va fi cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020.