Oradea va investi un milion de lei în iluminarea cu LED a încă 35 de treceri pentru pietoni care nu sunt semaforizate.

Potrivit directorului tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş, lucrările, finanţate de la bugetul local, ar putea începe încă de anul acesta.

"Consiliul Local a aprobat joi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, sperăm să atribuim în cel mai scurt timp contractul unui câştigător, iar lucrările să poată începe încă de anul acesta", a declarat pentru BIHOREANUL Sebastian Marchiş.

Conform raportului de specialitate anexat Hotărârii de Consiliu Local, termenul de execuţie va fi de şase luni.

În cadrul proiectului vor fi luminate cu LED treceri pentru pietoni din zone cu trafic aglomerat şi cu risc ridicat de accident, situate pe străzi precum: Iuliu Maniu (foto jos), Primăriei, Mihail Kogălniceanu, Vlădeasa, Calea Aradului, Corneliu Coposu, Moldovei, Olimpiadei şi Meşteşugarilor.

"Este vorba de o investiţie pornită la cererea orădenilor printr-un proiect de bugetare participativă prin care s-au iluminat, anul trecut, 26 de treceri pentru pietoni. Văzând succesul proiectului, am cerut Poliţiei Rutiere o listă cu cele mai importante o sută de treceri din Oradea şi le-am cuprins în proiect pe primele 35", a explicat Marchiş.

Conform evidenţelor municipalităţii, în momentul de faţă, în Oradea mai sunt circa 200 de treceri pentru pietoni nesemaforizate.

Vezi mai jos proiectul privind cea de a doua etapă a introducerii semaforizării inteligente în Oradea!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!